SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Turnulete

Turnulete

Ingrediente - Turnulete


2 cani zahar tos
1/2 lingurita mica sare
1 cana samantana groasa
675g jeleu alb(eu nu am avut am si ale mele au iesti roz)
4 vanilii
500g ciocolata alba
500 g cicolata neagra
pt decor bombonele ,cacao sau zahr pudra
180 g unt
Mod de preparare - Turnulete
Se unge o tava cu ulei poi se pune hartie sau staniol
Se combina zaharul,sarea,untul,smantana si jeleuril si se pun pe foc pana se topeste jeleu si untu 4-5 minute  dupa care inca 5 minute sa firba
Se imparte compozitia in 2 parti egale intr-una se pune ciocolata negara si 2 vanilii si in lata se pune cicoclata alba si 2 vanilii se lasa sa se topeasca bine
Dupa ce sa topit cicolata se toarna compozitia in tava unsa si cu staniol apoi se pune la rece 3-4 ore
Dupa ce sa inatrit bine se scoate din tava se scoate folia si se intorce cu partea lucioasa in sus apoi se taia in cerculele de 3 marimi diferite (sa nu fie mari ,fiindca nu arata bine)
se aseaza pe hartiute si se decoreaza cu cacao cele albe si cu zahar pudra cele maro
PS:resturile ce va raman dupa decupat se pot topi din nou si se procedeaza la fel
Timp de preparare: peste 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Turnulete
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z