SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Tort Stefania

Tort Stefania

Ingrediente - Tort Stefania


Pentru foi:
6 oua
100 g faina
150 g zahar
50 g amidon
esenta de vanilie
esenta de rom
3 linguri cacao
Pentru mousse de zmeura:
100 g ciocolata alba
500 g zmeura
300 ml frisca lichida
10 g gelatina
Pentru ganache de ciocolata
200 g ciocolata amaruie
150 ml frisca lichida
Pentru decor:
200 ml frisca lichida
ciocolata rasa
zmeura
Mod de preparare - Tort Stefania
Foi:
Albusurile se bat cu un praf de sare, la viteza medie, pana se fac spuma, adaugand treptat o jumatate din cantitatea de zahar. Se mareste viteza si se bate pana se intareste spuma.

Galbenusurile se bat cu zaharul ramas pana devin ca o crema, aproape albe. Se adauga vanilia. Faina si amidonul se cern in galbenusuri, se adauga albusurile batute si se omogenizeaza cu atentie.

Aluatul obtinut se imparte in 3 . In una din parti se pune cacaoa. Daca aluatul va deveni prea gros, se va subtia cu cateva linguri cu lapte rece.
Se coc trei foi in tava detasabila (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se coace in jur de 10-15 minute. Se scot de pe hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar. Nu se suprapun.
Mousse de zmeura:
Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Zmeura o punem in blender si mixam fooarte bine pana devine piure. Punem intr-un vas pe foc si aducem la punctul de fierbere, amestecand continuu, apoi trecem piureul printr-o sita deasa. Vom obtine un sos delicios de zmeura, fara samburi. :)
Punem din nou vasul pe foc si adaugam ciocolata rupta bucati. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza compozitia. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva. dam la frigider pana se raceste complet, apoi amestecam cu frisca batuta, usor, cu miscari de jos in sus.
Ganache de ciocolata:
Ciocolata o topim intr-un vas, la foc mic, impreuna cu frisca lichida. Uniformizam si dam la rece pana incepe sa se intareasca.
Asamblare:
Ambele creme, mousse-ul de zmeura si ganache-ul de ciocolata, le impartim in 2 parti egale.
In tava in care am copt foile punem unul din blaturile cu vanilie. Punem o parte din mousse-ul de zmeura, apoi o parte din ganache-ul de ciocolata.
Daca mousse-ul de zmeura nu s-a intarit suficient atat cat a a stat la rece, se pune pentru cateva minute la congelator.
Acoperim cu blatul cu cacao, apoi cremele, de data aceasta in ordine inversa, mai intai stratul de ganache si apoi cel de mousse de zmeura. Punem si cel de-al doilea blat de vanilie, sigilam cu folie alimentara si dam la rece pentru cateva ore, preferabil peste noapte.
Se scoate inelul de la tava detasabila, apoi rasturnam tortul pe platou. Se orneaza cu frisca, ciocolata rasa si zmeura.
Timp de preparare: peste 120 minute minute


Comentarii
nelly (03/05/2013 17:25:54)
e mult de preparat ! si merita efortul !


Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tort Stefania
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z