SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Tort rapid

Tort rapid

Ingrediente - Tort rapid


blat:
-7 oua
-7 linguri zahar
-7 linguri faina
-3 linguri cacao
-1 pachet praf de copt
INGREDIENTE CREMA GANACHE:
- 250 g de ciocolata alba
- 300 ml de frisca lichida
- 100 g de alune de padure macinate grosier(arahide nesarate);optional
- 2 foi de gelatina(6 g)
DECOR:
-150 ml frisca
-1 lingura zahar pudra
-cacao
-fructe(eu am avut de physalis)
Mod de preparare - Tort rapid
BLAT: ouale se bat impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste.In compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se omogenizeaza.Compozitia se toarna intr-o forma de tort(26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor 25-30 min(la inceput foc iute pt a creste si apoi incet);faceti testul cu scobitoarea.Blatul se taie in 3(eu l-am taiat in 2 pt ca aveam nevoie de o parte din crema pt alteceva)
CREMA GANACHE:Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.Cand compozitia este racita complet,se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta.Tot acum se aduga si alunele.
ASAMBLARE:
Se pune jumatate din crema peste prima foaie de blat insiropata(siropul poate sa fie din zahar ars,compot sau ce doriti),se continua cu a doua foaie,restul de crema,foaie,frisca.
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tort rapid
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z