SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Tort Raffaello

Tort Raffaello

Ingrediente - Tort Raffaello


Blaturi:
6 oua
150 g zahar
6 linguri cu faina
300 g nuca de cocos
esenta de migdale
Crema :
700 g ciocolata alba
500 ml frisca lichida
Ornat:
100 g nuca de cocos
bomboane Raffaello
figurine de ciocolata neagra    
Mod de preparare - Tort Raffaello
Din ingredientele date iese un tort cu 3 blaturi si diametrul de 26 cm.
Blaturi: se coc pe rand in forma detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt cele trei blaturi. Pentru un blat: 2 oua,2 linguri cu faina, 50 g zahar , 100 g nuca de cocos si esenta de migdale. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu zaharul apoi se adaugape rand galbenusurile, nuca de cocos, faina si esenta. Se omogenizeaza bine si se toarna in forma . Se coace blatul cam 15 minute. Se da la racit. Asa se procedeaza cu toate cele trei blaturi.
Crema: se pun pe foc foarte mic ciocolata rupta in bucatele si frisca lichida. Se lasa sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu. Se toarna intr-un castron si se bate, asa calda, cu mixerul cam 10 minute. Apoi se da la rece amestecand din cand in cand pana capata consistenta.
Montare: se alterneaza blaturile si crema, pastrand o cantitate din ea care ne va folosi la imbracarea tortului. Se orneaza pe margine cu nuca de cocos rumenita foarte putin intr-o tigaita uscata. Se pun deasupra bomboanele Raffaello si ornamentele de ciocolata neagra.
Timp de preparare: peste 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tort Raffaello
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z