SiteDeBucate » Torturi » TORT PENTRU MAJORAT

TORT PENTRU MAJORAT

Categoria Torturi

Ingrediente - TORT PENTRU MAJORAT

Blat: 8 oua , 8 linguri faina, 3 linguri nuca macinata, 16 linguri zahar, vanilie, un pahar mic de ulei Crema granache: 500 ml frisca ,500 gr ciocolata .Reteta pentru crema am gasit-o pe un site cu retete. Pentru tortul din imagine am folosit de 3 ori reteta si este suficient pentru 35-40 persoane.
Mod de preparare - TORT PENTRU MAJORAT
Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar . Se pune uleiul. Se amesteca cu albusurile in care se pune faina , nuca si vanilie.
Se pune in tava si se coace la foc potrivit.

Crema granache : Se pune frisca intr-o cratita la foc mic si se amesteca mereu sa nu se lipeasca. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se adauga ciocolata maruntita.Se omogenizeaza bine, se pune pe foc mic pana se topeste ciocolata.
Dupa ce se raceste se tine la frigider o noapte. Cand se scoate de la rece se freaca bine si se umple cu ea blatul tortului.

Blatul se taie in patru se insiropeaza si se umple cu crema.
Tortul se imbraca cu frisca .


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 1 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta TORT PENTRU MAJORAT
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z