SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Tort Magic Moments

Tort Magic Moments

Ingrediente - Tort Magic Moments

 INGREDIENTE BLAT
- 2 oua
- 125 g de zahar
- coaja si esenta de lamaie
- 50 g de faina
- 50 g de amidon
- 1lingura cu varf de fulgi de cocos
- 1lingurita de praf de copt  INGREDIENTE CREMA GANACHE
- 250 g de ciocolata alba
- 300 ml de frisca lichida
- 100 g de alune de padure macinate grosier(arahide nesarate)
- 1 foaie de gelatina(3 g)  INGREDIENTE CREMA DE LIMETTE
- 350 g de iaurt gras(am folosit NutriDay)
- 80 g de zahar
- coaja si sucul de la o limette
- 150 ml de frisca lichida
- 10 g de gelatina
- 5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata(am folosit biscuiti glazurati) INGREDIENTE JELEU DE PORTOCALE
- 220 ml suc natural de portocale(dintr-un kg de portocale a iesit 400 ml suc)
- 2 linguri de zahar
- 3 foi de geatina(9-10 g) ORNAREA
- 1 ciocolata alba (80-100 g), rasa
- 100 ml de frisca batuta cu 1 ligura de zahar pudra
- felii de limmete
- fructe de Physalis    
Mod de preparare - Tort Magic Moments
BLATUL:
Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar, coaja si esenta de lamaie  pana la onsistenta unei creme.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,apoi se cern peste crema de ou.Se adauga fulgii de cocos si se inglobeaza.Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort cu fundul tapetat cu hartie de copt.se coace la 180 de grade Celsius,timp de cca. 25 de minute.Se scoate din cuptor, apoi din formasi se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.Pentru a obtine doua discuri perfecte, se taie capacul blatului, apoi restul in doua.Folositi un cutit zimtat cu dintii marunti
CREMA GANACHE
Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.Cand compozitia este racita complet,se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta.Tot acum se aduga si alunele.Se amesteca si crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat, insiropata cu suc natural de portocale si se acopera cu cel de al doilea blat.Tortul se transfera in frigiderpana la prepararea celei de a doua creme.
CREMA DE LIMETTE:Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette.Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa,pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel: se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde,apoi totul se pune peste iaurt.Se pune in frigider pentru cca 30 de minute,apoi se inglobeaza frisca batuta si biscuitii rupti in bucatele.Atentie, nu puneti si firmiturile.Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat,insiropat si el cu suc de portocale.Folositi-va de un inel de tort.Se pune in frigider pentru 2-3 ore,pana ce crema se intareste bine.
JELEU DE PORTOCALE:Se incalzeste sucul de portocale,se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil.Cand se raceste si prinde o usoara consistenta,se toarna peste tort si se pune din nou in frigider, pana ce jeleul se incheaga.
Tortul se imbraca in frisca si ciocolata rasa si se decoreaza dupa preferinta
Timp de preparare: peste 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tort Magic Moments
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z