SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Tort "indragostit"

Tort "indragostit"

Ingrediente - Tort "indragostit"


pentru biscuite:
3 oua+ 2 galbenusuri
100 gr zahar
100 gr faina
un praf de sare
esenta de vanilie
pentru mouse-ul de ciocolata alba:
120 gr ciocolata alba
4 galbenusuri
250 ml frisca lichida
3 linguri de zahar
3 gr de gelatina in foi
esenta de vanilie
Pentru sirop:
apa,
zahar,
esenta de rom  
Pentru glazura de ciocolata:
150 gr de frisca lichida
200 gr de zahar
50 gr cacao
175 ml apa
6 gr de gelatina in foi
Pt decor:
fructe de padure
nuca sau alune macinate
Mod de preparare - Tort "indragostit"
Preparam biscuitele astfel:
Se bate cu mixerul,ouale galbenusurile,praful de sare si zaharul.Se amesteca cam 15 minute pana devine o crema tare.Se adauga si faina in ploaie,se amesteca cu o lingura, apoi aluatul format se aseaza intr-o tava mare(cea de cuptor e buna) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru circa 15 minute la 180 grade.
Se scoate si se lasa la racit pe un prosop de bucatarie.
Preparam mouse-ul astfel:
Topim ciocolata la bain marin,apoi o lasam la racit.Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.A parte batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam ciocolata topita,vanilia si gelatina stoarsa si  topita in 2 linguri de apa calda.
Batem frisca tare si o adaugam  la crema cu miscari de jos in sus.Acesta va fi  mouse-ul cu  ciocolata alba.
Pentru glazura amestecam intr-o cratita  toate  ingredientele inafara de gelatina care o punem la inmuiat intr-un castron cu apa rece.
Se aseaza cratita pe foc si si se amesteca incontinuu pana trage un clocot.Dam deoparte si adaugam  gelatina stoarsa bine.Se lasa la racit pana la temperatura camerei.
Asamblam tortul astfel:
Taiem biscuitele in doua.Decupam doua inimioare din cele 2 bucati obtinute,Acestea  vor fi blaturile tortului.Unul dintre blaturi il asezam pe un carton taiat si el de masura inimioarelor,il stropim bine cu sirop,apoi asezam un strat uniform de mouse .Acoperim cu celalalt blat  si il stropim si pe acesta cu sirop Acum pentru a glazura tortul il vom aseza pe un gratar si gratarul il punem intr-o tava mai marisoara.Cu un polonic turnam din gazura pe tort pana il vom acoperi de tot....repetam operatiunea de mai multe ori.Il lasam la racit in frigider dupa care il decoram dupa plac.
Timp de preparare: sub 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tort "indragostit"
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z