SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Tort Dobos cu ursuleti

Tort Dobos cu ursuleti

Ingrediente - Tort Dobos cu ursuleti

* Ursuleti: * 250 g biscuiti obisnuiti * 350 ml lapte condensat * 50 g unt * 20 g cacao neagra * 100 g nuca * Baza: * 9 oua * 225 g zahar * 110 g faina * 40 g amidon * vanilie * Crema: * 6 oua * 270 g zahar * 225 g ciocolata amaruie * 300 g unt * Glazura: * 150 g ciocolata amaruie * 150 ml frisca lichida * 50 g unt * Blanita de ciocolata: * 100 g ciocolata amaruie * 150 ml frisca lichida
Mod de preparare - Tort Dobos cu ursuleti
Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti.

Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca. Am adaugat untul topit si laptele condensat. Compozitia trebuie sa fie moale, dar destul de ferma incat sa poata fi modelata.

Pentru baza tortului am facut reteta de tort Dobos a Narniei.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si vanilia pana se albesc si devin ca o crema. Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea, cu un praf de sare. Se adauga la compozitia de galbenusuri si se amesteca usor, cu miscari de sus in jos, cu o lingura de lemn. Urmeaza apoi faina, amestecata cu amidonul.

Foile le-am copt intr-o tava de 25/35 cm, tapetata cu hartie de copt. Se pune cate un strat subtire de aluat, se intinde cat mai uniform si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 5 minute, pana incepe sa se rumeneasca.

Crema:

Ouale se bat cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se pune vasul pe bain-marine si se fierb pana compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se fierbe in continuare pana crema devine groasa si lipicioasa. Se lasa la racit, timp in care se freaca untul spuma.

In spuma de unt se adauga cate o lingura din compozitia de ciocolata racita si se omogenizeaza. Peste foile umplute cu delicioasa crema de ciocolata, am turnat o glazura de ciocolata: ciocolata se topeste impreuna cu frisca si untul, se omogenizeaza si se lasa la racit. Se toarna pe tort cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase.

Am ornat cu frisca si nuca de cocos colorata. Ursuletii i-am imbracat intr-o delicioasa blanita de ciocolata :)) Am topit ciocolata impreuna cu frisca si am lasat la racit. Dupa racirea completa, am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.
Timp de preparare: 3 ore minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tort Dobos cu ursuleti
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z