SiteDeBucate » Torturi » Tort Diplomat
Reteta Tort Diplomat

Tort Diplomat

Specific romanesc
Categoria Torturi

Ingrediente - Tort Diplomat

- 8 galbenusuri; - 1 si 1/2 cana zahar; - 1 si 1/2 cana lapte; - coaja rasa de la o lamaie; - 2 linguri faina + 1/2 cana lapte; - 3 pachetele de gelatina alba; - 200 piscoturi: - 1kg si 1/2kg frisca; - 4 pachetele intaritor de frisca.
Mod de preparare - Tort Diplomat
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie si 1 1/2 cana de lapte. Se pune crema pe baie de aburi, cand incepe sa fiarba se adauga faina care a fost amestecata cu laptele si strecurata. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa compozitia. Cand crema este calduta, se adauga gelatina si se amesteca , dupa care se pune si 1kg frisca batuta, apoi se amesteca totul pana la omogenizare. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu staniol. Deasupra se aseaza piscoturile inmuiate putin in suc sau lapte. Se lasa compozitia la frigider pana a doua zi. Dupa aceea tortul se rastoarna pe o tava, se ia folia de staniol si se orneaza cu restul de frisca. Se poate adauga si fructe dupa dorinta.
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
2 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tort Diplomat
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z