SiteDeBucate » Torturi » Tort de zahar ars cu cafea

Tort de zahar ars cu cafea

Categoria Torturi

Ingrediente - Tort de zahar ars cu cafea

pt.crema: 800ml lapte 200ml cafea 100g zahar pentru ars 100g zahar pentru crema 8 oua 2 linguri de faina esenta rom pt.blat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina esenta de vanilie pt.ornat: frisca sau ciocolata
Mod de preparare - Tort de zahar ars cu cafea
Crema:
Se pun la topit 100 g zahar, se intind pe peretii vasului si se lasa la racit.Intre timp se bat ouale cu zaharul,faina,se adauga laptele,cafeaua,esenta,se toarna in vasul in care am topit zaharul si se baga la cuptor pentru 15 minute.
In acest timp pregatim blatul.Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile unul cate unul,si faina.
Se scoate crema din cuptor,se adauga compozitia pentru blat si se da la cuptor pentru inca 30 de minute.
Cand se scoate din cuptor,se lasa la racit in acelasi vas o ora, doua,si se rastoarna pe un platou.Blatul va fi dedesubt,iar crema de-asupra.Se orneaza dupa preferinte.
Eu am ornat cu ciocolata alba,ciocolata neagra,un pic de nuca de cocos si perlute.
Timp de preparare: 2 ore si 30 minute minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tort de zahar ars cu cafea
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z