SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Tort cu trei creme de ciocolata

Tort cu trei creme de ciocolata

Ingrediente - Tort cu trei creme de ciocolata


Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
5 linguri faina
1 lingura cacao
1 esenta de rom
Crema:
600 ml frisca lichida
100 gr ciocolata amaruie
100 gr ciocolata cu crema de rom
100 gr ciocolata cu crema de lichior de visine
4 linguri pesmet fin
Mod de preparare - Tort cu trei creme de ciocolata
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga faina, cacaoa, se imparte in trei si se coc trei blaturi in forma rotunda.
Pentru crema, se pun pe foc cate 200 ml frisca lichida in trei vase si se adauga in fiecare cate un tip de ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca bine pana cand se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se pune la frigider pentru o ora. Se mixeaza apoi cremele pana se intaresc.
In cele cu ciocolata cu crema am adaugat cate 2 linguri de pesmet fin pentru ca nu s-au intarit destul de bine si au iesit chiar foarte bune la gust, tortul nu a fost gretos de la atata ciocolata. Puteti renunta la pesmet, dar atunci mariti cantitatea de ciocolata.
Se insiropeaza blaturile cu esenta de rom diluata cu apa si se aseaza cremele, lasand crema cu ciocolata amaruie deasupra.
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tort cu trei creme de ciocolata
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z