SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata

Ingrediente - Tort cu mousse de ciocolata


3 oua intregi
75 gr zahar
60 gr faina
1 praf de copt
2 linguri cacao
500 m frisca lichida
280 gr ciocolata neagra
30 gr ciocolata alba
2 linguri lapte
1 plic praf de frisca
1 albus de ou
1 lingura zahar pudra
3 foi gelatina
Mod de preparare - Tort cu mousse de ciocolata
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma.
Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine pana devine o crema groasa si omogena.
Se adauga treptat albusurile batute spuma, peste galbenusri ,amestecand continu .Se toarna totul intr-o tava de 28 cm ,tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade ,20 minute.
Mousse de ciocolata
Gellatina se pune la hidratat.Se topeste 180 gr ciocolata in microunde ,in 150 ml frisca lichida , se amesteca bine, se adauga gelatina hidratata si se lasa la racit. Restul de frisca se bate bine si se pune deoparte.Albusul de ou se bate spuma cu zaharul.
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tort cu mousse de ciocolata
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z