SiteDeBucate » Torturi » Tort cu frisca

Tort cu frisca

Categoria Torturi

Ingrediente - Tort cu frisca

Blat: oua 6 buc, zahar 120 g, faina 180 g. Crema: frisca batuta 900 g, gelatina 50 g, zahar 200 g, oua 2 buc, lapte 200 ml, cacao 50 g, gem 50 g, zahar vanilat 2 plicuri, coaja rasa de lamaie 30 g. Siropul: zahar tos 200 g, coaja rasa de lamaie 20 g. Decorul: frisca batuta 800 g
Mod de preparare - Tort cu frisca
Blatul : galbenusurile se amesteca cu 60 g de zahar, pana ce se obtine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de 60 g de zahar, se amesteca cele doua compozitii, se adauga faina, amestecandu-se usor, se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie si se coc la cuptor la un foc potrivit. Crema : se pune la fiert laptele cu 200 g zahar si ouale si se amesteca, pana ce da in fiert, se ia vasul de pe foc, se adauga gelatina inmuiata in prealabil si se amesteca in continuare pana la omogenizarea completa a compozitiei. Se imparte compozitia in trei parti, in trei vase, se adauga la fiecare treime cate 300 g de frisca batuta si se omogenizeaza. In primul vas se pun 50 g de cacao, in al doilea vas se pun 50 g de gem, iar in al treilea vas se pune zahar vanilat si coaja de lamaie rasa. Se amesteca bine fiecare compozitie in parte. Se despica blatul in trei felii si se insiropeaza cu siropul preparat din 200 ml de apa, 200 g zahar tos si 20 g coaja de lamaie. Se umple tortul cu cele trei creme si se lasa in frigider timp de 30 min., apoi se decoreaza cu 800 g de frisca batuta, care se spriteaza cu un cornet sau un pos.
Timp de preparare: 80 min minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 4.5 / 5
3 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tort cu frisca
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z