SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Tort Bucataras

Tort Bucataras

Ingrediente - Tort Bucataras


Blat :
4 oua
150 g zahar
55 g faina
150 g nuca
30 g unt
4 albusuri
4 linguri de zahar pudra
Crema ganache de ciocolata:
200 g ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
50 g unt
Crema:
400 ml frisca lichida
50g zahar
50 g nuca
Decor:
300 ml frisca lichida
Mod de preparare - Tort Bucataras
La realizarea acestui tort am pornit de tortul Sofiei, ajutata fiind cu traducerea de prietena mea Natalia. Am schimbat, am adaptat...dar pana la urma rezultatul a fost delicios.
Blat:
Nuca se macina impreuna cu zaharul in robotul cu cutit metalic.

Se bat ouale, adaugand treptat amestecul de nuca macinata cu zahar. Se bate pana compozitia devine spumoasa si isi dubleaza volumul.
Se micsoreaza viteza mixerului si se adauga faina. Se omogenizeaza. Se adauga untul topit si racit si inca o data se amesteca cu atentie.
Albusurile se bat cu un praf de sare. Dupa ce se fac spuma tare, se adauga treptat zaharul pudra, batand pana devin lucioase ca pentru bezea. Bezeaua obtinuta se adauga in compozitia cu nuca, in 3 reprize, omogenizand cu atentie dupa fiecare.
Aluatul se imparte in 4 parti si se coace cate o foaia in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu spre mare (200 grade), pana la rumenirea usoara, timp de 8-10 minute,
Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.
Crema ganache de ciocolata
Intr-un vas se pune la incalzit frisca lichida, pana la punctul de fierbere.  Se adauga ciocolata bucatele si untul. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se da la rece.
Crema de frisca:
Intr-un vas punem zaharul la caramelizat. Dupa ce s-a topit si a capatat o culoare aurie, adaugam nuca rupta in bucati mari. Omogenizam, apoi intindem pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a racit si intarit suficient, macinam grosier, la robotul cu cutit metalic
Batem frisca, apoi adaugam caramelul cu nuca si omogenizam.
Asamblarea:
Fiecare blat se unge cu un strat subtire si uniform de crema ganache si inca unul de frisca cu caramel. Se suprapun si se orneaza cu frisca, dupa preferinta.
 
Timp de preparare: peste 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tort Bucataras
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z