SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » TORT A LA DANA

TORT A LA DANA

Ingrediente - TORT A LA DANA

pt blat:
6 oua
16 linguri de zahar
16 linguri de ulei
500 g faina
un praf de copt
esenta de valile
2 linguri de cacao pt crema:
2 iaurturi mari ( 400 g) de caise
4 plicuri zahar vanilat
2 plicuri gelatina
 cateva caise din compot
1 kiwi
esenta de vanilie pt glazura:
1 pachet decor de glazura de la dr oetker
bombonele pt decor
un iepuras de ciocolata alba
nuca de cocos diverse culori
Mod de preparare - TORT A LA DANA
pregatim blatul astfel:
separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul0 faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitiz rezultata intr-o forma de tort tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
dupa ce s-a copt il dam la rece.
intre timp facem crema astfel:
 mixam iuarturile cu zaharul vanilat.
gelatina o pregatim conform instructiunilor dupa pachet, dupa care o adaugam in crema de iaurt, mixam pana se ingroasa compozitia, punem si esenta de vanilie.
dupa care taiem blatul in 3, si punem2 linguri de crema pe primul blat, un strat de fructe, unul de crema deasupra si iar fructe, sau le puteti punem direct in crema,  dupa care celalat blat si se repeta faza cu crema, deasupra ornam cu glazura si decoram dupa preferinte.
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta TORT A LA DANA
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z