SiteDeBucate » Mancaruri » Tochitura din organe de porc

Tochitura din organe de porc

Categoria Mancaruri

Ingrediente - Tochitura din organe de porc


 rinichi
ficat
inima
pulpa de porc
sare,vegeta,piper,cimbru, boia dulce si iute
4-5  linguri suc de rosii
4-5  catei de usturoi
o ceapa
o jumatate cana cu vin rosu ,sec
o jumatate cana cu supa
Mod de preparare - Tochitura din organe de porc
Organe si pulpa de porc folosim cate vrem si de care avem preferinta.
Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga bine organele si carnea de porc, le vom toca in cuburi mici.
Intr-o tigaie cu cateva linguri ulei (sau untura )punem ceapa tocata  marunt apoi  carnea si organele. Saram si piperam dupa gust. Lasam la prajit amestecand din cand in cand. Cand s-au inmuiat putin, punem o jumatate de cana cu supa,  sau apa calda, usturoiul pisat, punem capacul si lasam la fiert. Spre sfarsit adaugam vinul,sucul de rosii, boia dulce si iute, cimbru. Mai lasam 5 minute pe foc si gata.
 Langa tochitura-  "... va aburi nesmintit o mamaliga, haiduceasca, vartoasa,
tiparita pe ceaun, mestecata pana la ruptul facaletului de unul care nu osteneste lesne,
 si va spuma subtire intr-o ulcica un vin rosu gros, adevarat sange al pamantului...."asa cum ne recomanda si Octavian  Stoica!
Si... de ce nu?  peste mamaliga un ou ochi frumusel , presarat cu branza rasa ,din belsug. Alaturi merg foarte bine si niste castraveciori murati.
Timp de preparare: sub 30 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
3 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tochitura din organe de porc
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z