SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Tiramisu cu mouse de ciocolata

Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ingrediente - Tiramisu cu mouse de ciocolata

200g ciocolata alba 200g ciocolata amara 500g frisca 4oua intregi 120g zahar 1 paharel lichior de ciocolata -250g savoiardi sau pavesini
Mod de preparare - Tiramisu cu mouse de ciocolata
Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider.

Compozitia de oua batute bine se separa in doua castroane: o jumatate se amesteca cu ciocolata alba si jumatate din frisca, amestecand cu atentie, iar cea de-a doua jumatate se amesteca cu ciocolata amara si jumatate de frisca.

Lichiorul se dilueaza cu 1 pahar de apa, iar cu acest lichior vom insiropa piscoturile.

Asamblare:

Tapetam o tava de cozonac cu folie de plastic, se pune compozitia de ciocolata alba, un strat de piscoturi insiropate, compozitia de ciocolata amara, un alt strat de piscoturi, iar la sfarsit un strat de crema de trufe: ciocolata topita 100g amestecata cu 150g frsca lichida.

Se inchide totul cu folie de plastic si se pune la congelator timp de 2 ore; se scoate si se orneaza cu trufe de ciocolata, pregatite cu ajutorul unui pos.
Timp de preparare: 2 ore minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tiramisu cu mouse de ciocolata
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z