SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Tarta Makruska

Tarta Makruska

Ingrediente - Tarta Makruska

100 gr unt 1/2 pahar zahar,putina sare 13/4 pahar faina 1 ou 3linguri apa gheata(foarte rece) ptr umplutura 6oua 2plicuri zahar vanilat 1/2 pahar zahar 300 gr migdale prajite macinate(se poate intercala cu nuci prajite si macinate) 1 lingurita de scortisoara putina nucsoara 1lingura rom sau koniak putina esenta de migdale ptr ornat ciocolata alba sau amara
Mod de preparare - Tarta Makruska
Aluatul l-am facut la mixer si l-am lasat o ora in frigider.

Umplutura

Am separat ouale albusul l-am batut spuma cu zaharul si dupa aceea am adaugat galbenusul si restul ingridentelor.

Se unge o tava de tarta(eu ma folosesc de tavi din silicon sint foarte practice)si am asezat aluatul inauntru.Am turnat compozitia umplaturii deasupra si am nivelat usor.Se coace la 150 de grade o ora sau pina cind umplutura este uscata si tarta coapta.
Am topit ciocolata alba la ben marin si am ornat prajitura cu ea.Este foarte gustoasa.
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 1 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Tarta Makruska
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z