Supa de somon
Ingrediente - Supa de somon
o ceapa rosie
un morcov
2 cartofi mari albi, cu coaja subtire
400 g somon
1 lingura unt
1/2 l lapte
zeama de la 1/2 lamaie
1 l apa
sare
piper alb
marar uscat
marar proaspat
Mod de preparare - Supa de somon
Se spala legumele, se curata. Ceapa se taie cubulete fine, morcovul de da pe razatoarea mica, apoi se calesc in untul topit. Din cand in cand se adauga putina apa, sa se inabuseasca. Dupa 5 minute se adauga 1 l de apa. Cartofii se spala bine, cu coaja cu tot, apoi se taie cuburi si se adauga in supa. Se condimenteaza cu sare, piper si marar uscat. Se fierbe supa cu capac 15 minute, pana se inmoaie cartofii. Atentie, sa nu se zdrobeasca!
Somonul se curata de piele si oase si se taie cuburi de 2 cm, apoi se adauga in supa si se mai fierbe 5 minute. La final se adauga laptele si se lasa pana se infierbanta supa, dar fara sa clocoteasca.
Se opreste focul si se adauga zeama de lamaie si mararul proaspat tocat fin.
Timp de preparare: sub 30 minute minute