SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Supa de praz

Supa de praz

Ingrediente - Supa de praz


Pentru o oala de 4 litri avem nevoie de :un morcov,
o ceapa,
o bucata de telina,
un fir mare de praz ( daca e mai mic puneti 2 fire ) ,
o canita de orez, 
o lingura de vegeta mea naturala (  )  ,
sare,
piper,
o lingura de bors magic ( sau bors natural daca aveti, adaptati cantitatea  dupa gust ),
2-3 linguri de ulei.
Mod de preparare - Supa de praz
 Preparare : dam pe razatoare morcovul si telina iar ceapa o maruntim fin de tot ( eu am folosit robotul) . Intr-o oala mai mare ( eu am folosit vasul meu de fonta ) punem la calit legumele si vegeta naturala in 2-3 liguri de ulei si le lasam pret de cateva minute la foc mic.
Adaugam apoi putina sare si piper si apa  si lasam saclocoteasca. Intre timp  ne ocupam de praz , spalam bine fiecare frunza separat si il pregatim pentru taiat.
 Cand clocoteste apa  adaugam orezul si la 5 minute dupa orez adaugam prazul taiat franjuri subtiri. Lasam si prazul timp de 8-10 minute sa fiarba la foc mediu si cu oala acoperita. La sfarsit mai dregem cu sare si cu bors dupa gust si adaugam o mana de verdeata  .
Timp de preparare: sub 30 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Supa de praz
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z