SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Supa de gaina cu taietei

Supa de gaina cu taietei

Ingrediente - Supa de gaina cu taietei


o gaina de 2 kg ,
2-3 morcovi,
1 patrunjel,
1/2 gulie,
1/2 telina
1 ceapa,
3 catei de usturoi,
2 gr.piper boabe
1 buchet de tulpini patrunjet+telina
1 cub maggi de gaina
sare, patrunjel tocat  
Mod de preparare - Supa de gaina cu taietei
Gaina se curata, se spala si se se taie in patru. Se pune la fiert cu apa rece, cat sa o acopere si se pune putina sare. Cind se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cand gaina este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul curatat si spalat (daca se prefera, se adauga si citeva boabe de piper). Spre sfarsit se adauga cubul knor, buchetul de verdeata si catei de usturoi. Se continua fierberea., la foc potrivit. Carnea de gaina tanara este fiarta in cca. 1,5 ore, cea de gaina batrana in 2 - 2,5 ore. Dupa ce au fiert se strecoara zeama.
Taitei se fierb separat inainte de fiecare servire, in apa condimentata cu putina vegeta. Se serveste supa cu sau fara patrunjel tocat (dupa preferinta).

Din rasolul de gaina si legume se pot face multe variante de retete.
- De exemplu din legumele ramase si pieptul de la gaina se poate face o salata boeuf.  Sau rasolul din carne de pui si zarzavatul  se pot servi cu un sos de hrean....etc...
Pofta buna!
Timp de preparare: peste 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Supa de gaina cu taietei
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z