SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Supa de curcan cu taietei de casa

Supa de curcan cu taietei de casa

Ingrediente - Supa de curcan cu taietei de casa


Am pus pentru supa un bol mare cu legume :
cativa morcovi,
3 cepe,
un fir de telina,
radacina de telina,
o jumatate de ardei,
puteti pune ce legume aveti prin casa pastranac, parunjel…cu cat mai multe cu atat mai bine 
o pulpa mare intreaga de curcan ( la o cantitate de 4-5 l cum fac eu trebuie sa fie adaptata atat cantitatea de carne cat si de legume pentru a obtine o supa gustoasa. )
Mod de preparare - Supa de curcan cu taietei de casa
 Am pus carnea cu legumele la fiert  impreuna cu o lingura de vegeta mea naturala ( puteti pune delikat de legume), cateva boabe de piper si putina sare si m-am ocupat de taietei . Pentru taietei avem nevoie de faina si oua proaspete si ” nu se poate sa nu iasa buni” spune bunica mea si are dreptate.  Eu am folosit vreo 400 grame de faina alba pentru paine si  3 oua. Incepem prin a face o gramada de faina direct pe masa si presaram putina sare si punem un ou in mijlocul gramezii.  Pe masura ce vom omogeniza mai completam cu cate un ou.
    Se framanata cu grija aluatul avand la indemana un vas cu apa calduta in care sa ne punem mana din cand in cand petru a modela mai usor aluatul. Este gata operatiunea atunci cand obtinem o bula de aluat uniforma si ferma.  Se intinde o foaie subtire si  rotunda, intorcand foaie din cand in cand si presarand faina daca trebuie,in mod normal aluatul nu este deloc lipicios. Se lasa foaia la uscat timp de  45minute – o  ora depinde mult de umiditate si temperatura.
  Se taie taieteii fin de tot impaturind  foaie in mai multe straturi, lasand fasia de baza de o dimensiune de 2-3 cm. Este o operatiune putin migaloasa eu am concluzionat ca probabil o sa imi iau o masina de facut taietei  Ii lasam la uscat putin dupa care ii fierbem in apa cu sare, jumatate cantitatea am pus-o la pastrare intr-o punga de hartie.
  Se stoarce supa pastrandu-se morcovii taiati rondele si  se pun in ea atunci cand clocoteste din nou taietii . Punem peste ierburi aromate taiate fin de tot, patrunjel sau telina in functie de preferinta si lasam inca 5 minute acoperit vasul. Se serveste fierbinte si este delicioasa….pana la urma a meritat efortul .
Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Supa de curcan cu taietei de casa
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z