SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Supa de conopodia si praz
Reteta Supa de conopodia si praz

Supa de conopodia si praz

Specific romanesc

Ingrediente - Supa de conopodia si praz

- O lingura de unt
- O lingura de faina
- 4 cani de supa de pui sau de legume
- 3 sau 4 fire de praz
- 1 conopida
- Sare si piper proaspat macinat
- Optional: bacon prajit, branza cheddar sau ceapa verde
Mod de preparare - Supa de conopodia si praz
Ce poate fi mai bun toamna decat o supa de legume? Este asa de usor de facut ca e perfecta dupa o zi de munca.

Spalati prazul cu grija si atentie la noroiul sau nisipul dintre frunze. Eu il tai in doua pe lungime si separ foile ca sa fiu sigura ca n-a ramas mizerie. Apoi taiati-l.


Intr-o oala de ciorba, puneti la topit untul si faina, la foc mic. Amestecati cu o lingura de lemn pentru omogenizare.
Adaugati supa, prazul si conopida, dupa ce in prealabil ati impartit-o in buchetele, iar acestea le-ati maruntit la randul lor. Lasati totul sa fiarba pentru 20 de minute. Dupa aceea, puneti totul in blender si potrivi de sare si piper. Serviti imediat cu bucatele de bacon prajit, branza si ceapa verde maruntita.
Timp de preparare: 50 min minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Supa de conopodia si praz
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z