SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Supa de ceapa gratinata

Supa de ceapa gratinata

Ingrediente - Supa de ceapa gratinata

cepe 8
faina 1 lingura
unt 50g
paine bagheta 1/2
cascaval ras 80g
supa de legume 2L
vin alb sec 100ml
lichior de cirese 50ml
ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare - Supa de ceapa gratinata
Curatati ceapa, taiati-o marunt si caliti-o in unt amestecat cu putin ulei de masline. Sarati si piperati. Acoperiti vasul in timpul acestei operatiuni care se face la foc mic. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugati faina, amestecati si lasati 1 - 2 minute sa se rumeneasca, apoi turnati 1,5 l din supa de legume, amestecand incontinuu in vas. Adaugati vinul si lichiorul si lasati sa fiarba la foc potrivit, 15 minute. Taiati painea in felii, prajiti-le pe ambele parti. Impartiti supa obtinuta in 4 castroane termorezistente. Puneti in fiecare castron cate 2 - 3 felii de paine prajita, presarate cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti castroanele la cuptor, la foc iute, pana cand cascavalul se rumeneste putin. Presarati piper proaspat macinat in fiecare castron, inainte de servire. Supa de ceapa se serveste fierbinte, in castronul in care a fost preparata.


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Supa de ceapa gratinata
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z