SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Supa de cartofi

Supa de cartofi

Ingrediente - Supa de cartofi

ingredientele retetei aici
Mod de preparare - Supa de cartofi
In general supele de legume cuprind inafara de zarzavatul obisnuit pe care trebuie sa-l contina orice supa , o leguma care da denumirea supei. Asa cum v-ati dat seama deja la aceasta reteta ingerndientul principal este cartoful.

Cum procedam : Curatam cartofii si zarzavatul , le spalam si apoi le taiem bucatele mici. Le punem intr-o oala si acoperim cu apa calda, lasam sa fiarba la foc mic si daca apa scade completam tot cu apa calda. Dupa ce legumele au fiert , sa lasa deoparte si se face un rantas din 1 lingura ulei, 1 lingura faina si lapte. Se amesteca cu supa si se lasa sa mai fiarba cateva minute. Potrivim de sare si piper si mai adaugam patrunjel verde tocat. Servim cu crutoane de paine sau cu bucatele de paine prajita in unt.

Sfaturi :
- pentru un gust mai bun si pentru un aspect mai frumos puneti in fiecare farfurie , dupa ce ati pus supa, o bucatica de unt sau putin parmezan ras
- puteti sa inlocuiti laptele cu o zeama de carne sau cu apa si atunci serviti la masa cu cateva linguri de smantana
- supele de legume nu trebuie sa fiarba mai mult decat este necesar pantru a fierbe legumele deoarece la un timp mai mare de fierbere acestea isi pierd din vitamine.

Timp de preparare: 40 minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Supa de cartofi
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z