SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella

Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella

Ingrediente - Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella


un morcov mare
un cartof mare cu coaja alba
o jumatate de telina
o ceapa
un dovlecel
500 g suc gros de rosii
50 g unt
o mana de fidea din grau dur
mozzarella
un catel de usturoi
piper alb
sare
frunze de busuioc proaspat
Mod de preparare - Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella
Legumele se curata, se spala, se taie in bucati mari si se pun la fiert in 2,5 l de apa cu sare. Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza bine cu blenderul. Se adauga 1 litru din zeama in care au fiert, sau dupa preferinta, in functie de cat de groasa vreti sa iasa supa. Se aprinde focul, se adauga untul taiat feliute si se amesteca cu un tel. Se pune sucul concentrat de rosii, amestecand continuu, la foc mic. Cand incepe sa fiarba se adauga fideaua si se mai lasa cateva clocote. Se potriveste la final de sare, se presara piper alb si se adauga usturoiul dat prin presa. Se lasa oala acoperita sa se umfle bine fideaua.
Se serveste fierbinte, cu bucati de mozzarella deasupra si frunzulite de busuioc proaspat.
Timp de preparare: sub 30 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z