SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Supa crema de dovlecei cu sunca

Supa crema de dovlecei cu sunca

Ingrediente - Supa crema de dovlecei cu sunca

  800 g dovlecei
  1 catel de usturoi
  1 ceapa  
  2 linguri ulei  
  1/2 I supa de legume  
  150 g smantana  
  sare  
   piper
  150 g sunca sau costita afumata
  1 legatura marar
Mod de preparare - Supa crema de dovlecei cu sunca
Cureti dovleceii de coaja si ii tai in cuburi. Cureti ceapa si usturoiul. Toci marunt ceapa, iar usturoiul il dai pe razatoarea mica sau il zdrobesti cu putina sare. Pui la incalzit supa de legume.
Intr-o oala de 2,5 litri, calesti ceapa si usturoiul in ulei. Adaugi dovleceii si amesteci cu o lingura, iar dupa 2-3 minute, stingi cu supa de legume fierbinte sau 500 ml apa, in care ai dizolvat o lingurinta condiment de legume. Acoperi vasul cu un capac si lasi legumele sa fiarba timp de 5 minute.
Cand legumele sunt fierte, stingi focul si strecori supa. Pasezi in blender legumele cu putina zeama. Amesteci piureul de legume cu supa in care au fiert, smantana, sare si piper dupa gust.
Tai sunca sau costita intai in felii subtiri, apoi in patratele pe care le frigi usor, pe ambele parti, intr-o tigaie fara ulei.
Adaugi in supa verdeata tocata marunt si bucatile de sunca.


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Supa crema de dovlecei cu sunca
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z