SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Specific romanesc

Ingrediente - Supa crema de ciuperci

Pentru 4 portii:

500 gr ciuperci albe
150 gr ceapa
400 gr telina
50 gr unt
100 gr smantana
30 gr faina
1 ou
2 gr piper
20 gr sare
Mod de preparare - Supa crema de ciuperci
Supa crema de ciuperci

O supa crema irezistibila, care servita cu crutoane proaspat pregatite, iti va incalzi si mangaia sufletul cu delicatetea ei!

Ceapa si telina se spala bine si se taie marunt.
Ciupercile se spala sub jet de apa rece, se lasa cateva minute la scurs si apoi se taie in sferturi.

Intr-o oala se topeste putin untul si apoi se calesc ceapa si telina, se toarna putina apa calda, se pun ciupercile si se mai dau cateva clocote.Se mai adauga 500-600ml apa calda si se fierbe pana se inmoaie bine ciupercile.

Se dizolva faina in putina apa rece, se adauga piperul si sarea si se toarna compozitia in oala amestecand continuu.Se continua inca 10 minute fierberea.

Sfat
Daca supa este prea subtire se mai poate adauga faina si mai fierbem putin.

Smantana se amesteca cu galbenusul si se toarna treptat in oala, amestecand continuu.
Se bruleaza supa cu ajutorul blenderului, pana se obtine o pasta fina.

SERVIREA
Supa crema de ciuperci se serveste in bol supiera sau cana, cu crutoane proaspat pregatite si bucati de ciuperci deasupra.





Timp de preparare: 50 minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Supa crema de ciuperci
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z