SiteDeBucate » Preparate din legume » Spanac cu smantana

Spanac cu smantana

Ingrediente - Spanac cu smantana

1,5 kg spanac proaspat (500 g spanac congelat)
2 cepe
2 catei de usturoi
75 g unt
200 g smantana
1 lingura faina
50 ml lapte
sucul de la 1/2 lamaie
2 oua
sare
piper
Mod de preparare - Spanac cu smantana
Spanacul proaspat se curata si se spala foarte bine in multe ape, apoi se lasa pe o strecuratoare sa se scurga si se opareste in apa clocotita cu sare aproximativ 10-15 minute.
Dupa ce s-a racorit se toaca marunt.
Spanacul congelat poate fi folosit ca atare sau lasat sa se dezghete si de asemenea tocat marunt.
Se curata ceapa si se taie marunt, apoi se pune intr-o craticioara la inabusit cu o lingura de unt incins in prealabil.
Cand ceapa devine sticloasa, se adauga spanacul si se amesteca avand grija sa nu se lipeasca.
Daca mai e nevoie de putin lichid, se adauga putin lapte.
Intr-un bol se omogenizeaza 1 lingura de faina cu smantana si restul de lapte.
Se adauga un praf de sare si se toarna printr-o strecuratoare peste spanac, se amesteca foarte bine, se lasa sa devina pastos, adaugand si restul de unt, iar catre sfarsit sucul de lamaie si cateii de usturoi trecuti prin presa.
Poate fi servit ca si garnitura sau impreuna cu oua ochiuri.
Pofta buna!


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 4.5 / 5
3 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Spanac cu smantana
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z