SiteDeBucate » Preparate din peste » Somon la gratar
Reteta Somon la gratar

Somon la gratar

Specific romanesc

Ingrediente - Somon la gratar

-2 1/2 lingurite paprika
-2 lingurite coriandru macinat
-3/4 lingurita sare
-4 fileuri de somon fara piele, fara oase (circa 170 g fiecare)
-mango mare, curatat si taiat in bucati de 1 cm (circa 1 1/2 cani) avocado, curatat si taiat cubulete
-1/3 cana frunze de coriandru tocate
-lingurita coaja rasa de lamaie
-2 linguri suc proaspat ge lamaie
-2 linguri ulei de masline
-6 cani laptuca
Mod de preparare - Somon la gratar
1. Intr-un castron mare, se amesteca paprika, coriandrul si sarea. Se masoara 2 lingurite din amestec si se presara peste somon, frecandu-I de acesta. Somonul se pune cu pielea. In jos pe gratar.
2. La amestecul de condimente ramas. In castron se adauga mango, avocado, nautul, frunzele de coriandru, coaja de lamaie, sucul de lamaie si uleiul; se amesteca bine.
3. Se frige somonul la 15 cm de flacara, 5 minute ca sa iasa fript mediu. Somonul si sosul se servesc pe un strat de laptuca.
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Somon la gratar
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z