SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Soleanka

Soleanka

Ingrediente - Soleanka


1,5 l zeama de la carne de vita cu os fierta cu sare dupa gust
500 gr. de carne de vita fiarta
500 gr. sunca de vita
1 rinichi de vita fiert separat
2 crenvusti de vita
300 gr cartofi de preferinta cartofi de sezon mici
50 gr masline negre sau olive verzi
1 lingura grasime
2 linguri bulion
3 cepe mijlocii
1 pahar smantana
1/2 lamaie
3 castraveti murati
cateva boabe de piper negru
1 frunza de dafin
1 lingura marar si patrunjel taiate marunt
Mod de preparare - Soleanka
Rinichii- se taie orizontal in jumatate si se separa de canale si grasimi /se fierb separat ~ 5 minute si se varsa apa /se clatesc si se pun la fiert cu apa fiarta si fieb pina cand sant gata cu putina sare.

Din carne cu os ( piept de vita)se prepara zeama / carnea se separa de os si grasime si se taie pai / sunca si crenvustii tot se taie pai , rinichii se taie bucatele/ceapa curatata se taie pestisori / se incinge ceapa in tigaie cu o longura de grasime si 2 linguri bulion/castravetii murati se curata de coaja si se taie pai/in zeama care fierbe se adauga cartofii curatati de coaja intregi ,se fierb aproape la gata si se adauga ceapa calita cu bulion si castravetii taiati pai ,sa dea in clocot / se adauga produsele din carne taiate , maslinele , piperul in boabe si frunza de dafin/se fierbe 5~7 minute ,daca ciorba nu este suficient de sarata-acrie se adauga putina moare din castravetii murati fiarta preventiv.

Soleanka se serveste cu o lingara zarzavat in fiecare portie , o felie de lamaie si smantana.
Timp de preparare: sub 15 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Soleanka
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z