SiteDeBucate » Bucataria lumii » Snitel vienez
Reteta Snitel vienez

Snitel vienez

Specific austriac
Categoria Bucataria lumii

Ingrediente - Snitel vienez

- 600 gr de carne de porc
- sare si piper
- 2 oua
- ulei
- o lamaie
- pesmet

Mod de preparare - Snitel vienez
Snitelul este de departe unul dintre preparatele representative pentru Austria si in general pentru tarile de origine germana. Snitelul vienez este deosebit pentru ca este foarte crocant, avand o crusta groasa de pesmet. Este un preparat delicios si totodata simplu de pregatit.

O precizare de inceput: in loc de carnea de porc, se poate folosi carne de pui sau de vita, in functie de preferinte. Daca alegeti insa carnea de porc, este bine sa optati pentru un cotlet fara os, pentru ca snitelele vor iesi mai fragede si mai putin grase.

Transeaza carnea in felii de cca 1 cm grosime, pe care le bati apoi cu ciocanul pentru snitele, nu foarte subtiti. Sareaza si piperaza carnea. Separat, bati ouale ca pentru omleta, cu putina sare.

Treci fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin amestecul de ou si apoi prin pesmet. Batuceste carnea intre palme, astfel incat sa acumuleze cat de mult pesmet, insa nu in exces. Snitelele vieneze se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana cand fac o crusta aurie. Este foarte important sa le prajiti la foc mic, altfel crusta se poate arde, in timp ce interiorul ramane nefacut. Pofta buna!

Timp de preparare: 30 minute
Complexitate: redusa


Comentarii
iulia (29/08/2013 14:07:40)
si lamaia unde o folosesti?
aussiearu (13/03/2013 20:53:01)
Snițelul vienez se face NUMAI cu carne de vitã, numai postați averații.


Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
4 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Snitel vienez
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z