SiteDeBucate » Semipreparate si preparate de casa » Slanina afumata

Slanina afumata

Ingrediente - Slanina afumata


slanina
sare
Mod de preparare - Slanina afumata
Slanina se prepara ca si slanina cruda sarata, iar daca are prea multa sare se va scutura si se va pune in apa rece timp de o ora.
Fiecare bucata de slanina se strapunge la un capat, iar in gaura formata se introduce o sfiara curata. Toate bucatile se agata de un drug in curent de aer uscat pentru a se usca dupa care se vor pune pentru 3-4 zile la afumat.
Trebuie avuta grija ca temperatura fumului sa nu fie prea ridicata, caci astfel slanina incepe sa se topeasca usor, in detrimentul calitatii.
Culoarea slaninei afumate trebuie sa fie rosiatic-galbuie. Temperatura fumului nu trebuie sa treaca de 18 grade, maxim 20.
Timp de preparare: sub 15 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Slanina afumata
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z