SiteDeBucate » Bauturi (alcoolice / nealcoolice) » Sirop de caise

Sirop de caise

Ingrediente - Sirop de caise

1,250 kg caise
1,250 litri apa
1 kg zahar
1/2 lamaie.
Mod de preparare - Sirop de caise
Caisele se spala, se scot samburii, se pun intr-un vas impreuna cu apa si se lasa la fiert aproximativ 1/2 de ora.
Dupa racire se strecoara prin filtru (sita) pana lichidul obtinut este limpede.
Se pune zaharul in vas, 1 litru din zeama de caise limpezita se amesteca si se fierbe siropul.
Se spumeaza, se continua fierberea pana cand lichidul devine vascos.
Se adauga sucul de lamaie la final, pentru a evita zaharisirea.
Se pune fierbinte in recipiente.
Se serveste pe toata perioada anului diluat cu apa minerala sau plata.


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 3.5 / 5
3 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Sirop de caise
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z