SiteDeBucate » Conserve si Muraturi » Sfecla in otet
Reteta Sfecla in otet

Sfecla in otet

Specific romanesc

Ingrediente - Sfecla in otet

- 5 kg de sfacla rosie
- 500 ml de otet
- 1 lingura de sare grunjoasa
- 1 lingura de boabe de piper
- 1 lingura de boabe de mustar
- cateva foi de dafin
- cateva fasii de hrean

Mod de preparare - Sfecla in otet
Pe timp de iarna este indicat sa consumam cat mai multe alimente ce contin vitamina C, fiind aliata sistemului nostru imunitar, care ne ferste astfel de gripe si raceli. Sfecla rosie este un aliment foarte bigat in vitamina C, iar prin conservarea in oett isi mentine aceste proprietati.

Sfecla trebuie spalata foarte bine, curatat de coaja si apoi data la cuptorul incins, pentru a se coace. Cum stii ca e gata? Inteapa sfecla cu o furculita. Daca aceasta intra foarte bine in sfecla, inseamna ca s-a inmuitat si e gata coapta. Scoti sfecla din cuptor, o tai felii de grosime medie si o aseza in borcanele spalate si uscate in prealabil. Daca doresti, poti sa pui sfecla in otet si data prin razatoarea mare, asa o vei avea pregatita pentru salata de sfecla si hrean.

Dupa ce ai asezat sfecla in borcane, faci o solutie din otet, sare, dafin, pipe, boabele de mustar si hrean. Torni solutia de otet peste sfecla, astfel incat sa umpli bircanele. Sigilezi borcanele si le asezi intre paturi, la dunst cald, pana a doua zi, cand vor fi complet racite. Pofta mare!


Timp de preparare: 1440 minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 3.5 / 5
9 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Sfecla in otet
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z