SiteDeBucate » Preparate din peste » Rulada de peste umpluta cu praz
Reteta Rulada de peste umpluta cu praz

Rulada de peste umpluta cu praz

Ingrediente - Rulada de peste umpluta cu praz

5 g de piper alb
5 g de sare
3 foi de aluat (foietaj)
1 lamaie
2 galbenusuri de ou
2 albusuri de ou
1 kg de somon file
Pentru umplutura
50 ml de vin alb
50 ml ulei
100 g praz
500 g spanac proaspat
5 g de sare
5 g de piper alb
Mod de preparare - Rulada de peste umpluta cu praz
Rulada de peste umpluta cu legume trebuie incercata, pentru ca are un gust bun si arata foarte bine pe masa dvs.

Am preparat multe retete cu peste, preferata mea fiind peste la cuptor cu legume, insa am ramas surprinsa de gustul noii retete incercate – Rulada de peste umpluta cu praz si spanac.

Umplutura de somon fraged, praz si spanac tocat, are un gust numai bun de mancat in zilele cand se mananca peste si doriti ceva mai diferit. Crusta din foietaj subtire face ca umplutura sa ramana intacta si sa nu se raspandeasca in tava. Astfel se coace uniform si devine una cu preparatul.

Familia sau invitatii vor dori sa guste imediat ce o vor vedea pe masa, iar mirosul nu intrazie sa faca victime in randul gurmanzilor. Multi considera pestele o mancare de baza si chiar este. Se poate pregati in multe feluri si este foarte sanatos.

Pregatire rulada de peste umpluta cu praz
Fileul de somon se curata bine si se spala. Intr-o tava acoperita cu folie, se pune putin ulei si se coace bine la 180 de grade pe toate partile. Taiati sau tocati somonul si se rade coaja de la o lamaie. Se adauga la somon, dupa care se asezoneaza cu sare si piper alb, si se amesteca bine.

Pentru umplutura: se spala legumele bine, se toaca spanacul si prazul, dupa care se caleste in unt timp de 3-4 minute. Apoi se toarna vinul alb si se asezoneaza cu sare si piper alb.

Se intinde foietajul de patiserie, se pune la un capat amestecul de somon, se completeaza cu amestecul de umplutura si iar somon. Apoi vom incepe sa facem rulada. Indoiti ambele capete spre interior, astfel incat sa nu cada umplutura.

Bat galbenusurile intr-un recipient, se aseaza rulada intr-o tava de copt si se unge bine cu oua batute.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana devine maro auriu.
Timp de preparare: 50 min minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Rulada de peste umpluta cu praz
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z