SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Romburi cu lapte

Romburi cu lapte

Ingrediente - Romburi cu lapte

Pentru blat avem nevoie de: 6 oua 230 g faina 230 zahar 3 linguri cacao Pentru crema avem nevoie de: 500 ml lapte 50 g amidon 2 linguri zahar 50 g ciocolata alba 125 g unt 75 g zahar pudra Sirop: 50 ml apa 50 g zahar 2 linguri lichior de ciocolata
Mod de preparare - Romburi cu lapte
Blat:
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus. Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute. Lasam la racit.

Crema:
Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Crema astfel obtinuta o impartim in 3 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin, cu sirop.

Sirop:
Dizolvam zaharul in apa, apoi punem si lichiorul de ciocolata.

Taiem prajitura in romburi pe care le ornam cu 50 g ciocolata de lapte topita.
Timp de preparare: 2 ore minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Romburi cu lapte
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z