SiteDeBucate » Preparate din carne de pasare » Pui umplut cu sarmalute
Reteta Pui umplut cu sarmalute

Pui umplut cu sarmalute

Specific romanesc

Ingrediente - Pui umplut cu sarmalute

Pentru 8 portii:
1 pui cat mai mare
200 gr carne de porc
300gr.carne de vita
100 gr.ceapa
50 gr.orez
50 ml ulei
30 frunze de vita de vie
1 leg marar
30 gr sare
5 gr piper
2 gr. cimbru
Mod de preparare - Pui umplut cu sarmalute
Pui umplut cu sarmalute

Un ospat pluricarnivor : carne de pui, de vita si de porc . Acest preparat surpriza, pe care il putem numi simplu : trei in unu, ascunde discret intr-un pui, sarmalute in foi de vita, umplute cu carne de vita in amestec cu carne de porc. Cu o garnitura de legume preparatul este gata !


Carnea de vita si cea de porc o treci prin masina de tocat, dupa ce au fost foarte bine spalate cu apa rece si le pui intr- un bol mai mare de sticla, in care urmeaza sa pregatesti compozitia pentru umplut foile de vita.
Pui intr-un vas mic, orezul la fiert pentru maxim 4 minute.
Ceapa o speli, o toci marunt si o calesti intr- o tigaie de teflon impreuna cu putin ulei. Cand s-a racit, o torni peste carne, impreuna cu orezul bine scurs de lichidul in care a fiert. Pune acum si mararul tocat, cimbrul, piperul si sarea.
Daca frunzele de vita sunt cumparate din piata, treci direct la umplerea lor , dar daca le culegi proaspete, trebuie sa le pregatesti : le speli cu apa rece si apoi le oparesti prin scufundare in apa clocotita cu sare.

Sfat:
Nu trebuie sa le lasi in apa nici macar un minut, pentru ca ele sunt foarte fragede si se rup !

Ai umplut frunzele de vita cu carne si ai format deja, sarmalutele.Trecem mai departe!
Treci puiul prin flacara, il speli cu apa calduta din abundenta, stergi apa si scoti oasele la coaste si piept, pastrand aripile si pulpele.
Umpli puiul cu sarmalutele indesate pentru ca puiul sa- si capete forma initiala si cosi deschizatura prin care ai introdus sarmalutele.
Intr- o tava de teflon ,asezi puiul cu fata in jos, dar numai dupa ce a fost foarte bine condimentat cu sare si piper si a fost uns din abundenta cu ulei( daca se poate, cu ulei de masline) ; adaugi putina apa si introduci tava in cuptorul incins pentru circa 40 minute.

Servirea:
Pe un platou mai mare scoti puiul intreg , alaturi de garnitura din legume fierte : porumb, morcov, broccolli, rosi , cartofi. si apoi treci la portionarea lui( dupa ce ii faci poze!), ai insa grija de fragilele sarmalute.

Timp de preparare: 80 minute
Complexitate: avansata


Comentarii
Roxana (05/10/2009 15:10:29)
Foarte frumos special pt reteta de acasa succes in continuare si sa speram ca o sa faca toti telespectatorii Minunata reteta deja salivez..:X woow ...super tarreee
MARIANA BOBOCEA (08/03/2009 00:00:09)
cred ca e super deabea astept sa fac si eu


Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
3 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Pui umplut cu sarmalute
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z