SiteDeBucate » Preparate din carne de pasare » Pui cu orez si mere
Reteta Pui cu orez si mere

Pui cu orez si mere

Ingrediente - Pui cu orez si mere

Pentru 4 portii avem nevoie de 2 pui( care sa aiba in jur de 1,2 sau 1,5 kg), 100 ml vin alb, 1 ceapa, 80 gr de orez, 1 mar, 100 ml de iaurt,150 ml supa de pui, 1 lingura verdeata tocata, 2 lingurite de amidon, 1 radacina de telina, 1 lingurita de ulei si binenteles sare si piper.

Mod de preparare - Pui cu orez si mere
Daca va doriti ceva nou, sanatos si foarte interesant ca si aroma incercati reteta pe care v-o propun azi. Pui cu orez si mere, este o combinatie mai ciudata, dar care nu trebuie ignorata. Necesita putin mai multa munca, dar efortul este rasplatit din plin la final. Acesta mancare nu trebuie sa lipseasca de la o masa importanta sau de ce nu, de la o masa in familie petrecuta alaturi de cei dragi.

Pui cu orez si mere:
De data aceasta, mancarea incepe prin pregatirea orezului care trebuie fiert timp de 10-15 minute. Dupa ce acesta fierbe, se strecoara de apa si se lasa sa se raceasca putin, dar nu de tot. Intre timp, se curata ceapa si radacina de telina si se taie marunt. Se spala si marul, care se decojeste si se taie si acesta marunt.

Intr-un vas, se incinge putin ulei in care se adauga o lingura de verdeturi (aici puteti alege intre patrunjel si marar), bucatile de mar, telina si ceapa. Acestea se sareaza si se pipereaza. Acoperiti vasul si lasati la calit timp de 5-10 minute, pana cand ingredientele se inmoaie putin.
Dupa ce timpul a expirat, jumate din compozitia din vas se transfera intr-un alt vas. Se adauga orezul fiert si se lasa sa se raceasca.

Carnea de pui se spala, se curata si se umple cu compozitia de orez. Se leaga cu sfoara si se aseaza intr-un vas de iena, impreuna cu legumele ramase. Peste pui si legumele din vas, se toarna supa de pui si vinul. Se acopera si se baga la cuptor timp de 30-35 de minute. Dupa ce sunt facuti, puii se aseaza pe un vas si se pastreaza la cald.

Ultimul pas facut este sosul. Zeama in care a fiert carnea se pune la fiert, adaugandu-se atat iaurtul, cat si amidonul. Se fierbe putin, amestecand continuu.

La final, carnea de pui se taie in jumate, se stropeste cu sosul cald si se serveste imediat. Carnea are o aroma deosebita, datorita marului, dar si verdeturilor proaspete. Orezul si legumele completeaza reteta, astfel incat nu mai trebuie sa pregatiti cartofi si nici salata.
Pofta buna!



Timp de preparare: 45 minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Pui cu orez si mere
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z