SiteDeBucate » Preparate din carne de pasare » Pui cu gutui
Reteta Pui cu gutui

Pui cu gutui

Ingrediente - Pui cu gutui

Pentru 8 portii, aveti nevoie de 1 pui de 1 kg, 3-4 gutui potrivite ca marime, putin ulei, 1 lingura de faina, 1 lingura de zahar, 1 lingura pasta de rosii, sare.

Mod de preparare - Pui cu gutui
V-ati obisnuit probabil cu gutuile dintr-un compot sau dintr-un gem gustos. Daca pana acum nu v-ati gandit niciodata sa le folositi alaturi de carnea de pui nu e prea tarziu nici acum. Puteti sa ne urmati reteta de pui cu gutui si sa va bucurati de o aroma aparte, nemaintalnita, dar pe care cu siguranta o veti dori pe viitor.

Pui cu gutui:
Spalati puiul, taiati-l in bucati potrivite si inabusiti-le cu ulei si apa, pana cand acestea se intrepatrund.
Separat, spalati gutuile si indepartati-le puful ce le acopera. Taiati-le in felii mai groase, indepartand cu grija cotorul lemnos din mijloc. Caliti-le pe ambele parti si uleiul in care au fost prajite si bucatile de pui. Scoateti-le apoi pentru a se scurge.
Intr-un vas separat, adaugati zaharul. Lasati ca acesta sa se caramelizeze si stingeti apoi cu apa fierbinte. In siropul de zahar caramelizat, fierbeti din nou bucatile de pui, dar si gutuile. Toate la un foc mic, pentru a se inmuia si pentru ca sosul sa scada.
Dizolvati apoi faina si pasta de rosii in 100-150 ml de apa rece si turnati acesti amestec peste carnea de pui si gutui. Amestecati putin si puneti apoi vasul la cuptor, la un foc potrivit pentru inca 20 de minute. La sfarsit, sarati dupa gust, servind cald.
Pofta buna!

Timp de preparare: 45 minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 3 / 5
3 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Pui cu gutui
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z