SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Prajitura Ursulet

Prajitura Ursulet

Ingrediente - Prajitura Ursulet


Blat:  
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 praf de copt
1 lingurita de otet
1 lingurita coaja rasa de lamaie si portocala
Esenta de vanilie    
Insiropare:  
Zeama de compot de visine sau piersici  
 Crema:  
1 plic crema ole de vanilie sau capsuni
350 ml lapte  
Asamblare:  
Visine din compot
1 plic de gelatina transparenta daca folositi sucul din compotul de visine sau 1 plic gelatina rosie daca folositi doar apa pentru a nu iesi prea rosie gelatina.    
Mod de preparare - Prajitura Ursulet
Blatul:

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu un pic de zahar. Albusurile reci se bat spuma cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate pana la dizolvare. Se stinge praful de copt cu otetul si se adauga la galbenusuri. Peste galbenusuri se adauga coaja de portocala, esenta, faina si la sfarsit albusurile. Se amesteca de cateva ori de jos in sus si se varsa intr-o tava mai lata tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la foc mic pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea si se scoate blatul.
Se insiropeaza blatul cu zeama din compot. Daca nu va place sa se coloreze blatul in rosu folositi zeama de la piersici.
Se prepara crema dupa instructiunile de pe plic si se pune uniform peste blat. Deasupra se aseaza visinele si peste se toarna gelatina calduta preparata dupa instructiuni.

Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 3 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Prajitura Ursulet
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z