Prajitura rapida
Ingrediente - Prajitura rapida
1 borcan de gem de caise (400 g)
400 g biscuiti populari
Crema de vanilie:
300 g zahar
300 ml lapte
3-4 linguri de faina
coaja si zeama de la o lamaie
1 pachet de unt
1 plic zahar vanilinat
Mod de preparare - Prajitura rapida
Se fierb la bain-marie laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat, se adauga zeama de la o lamaie, untul, zaharul.
Se face un sirop din 10 linguri zahar, 500 ml apa, esenta de rom. Se fierbe, se lasa putin la racit apoi se scufunda biscuitii in el.
Biscuitii se asaza pe un platou dreptunghiular apoi se intinde gemul, se pune un alt strat de biscuiti insiropati si apoi crema de vanilie si ultimul strat de biscuiti.
Crema de vanilie este de la o prajitura facuta de Bunica.
Timp de preparare: sub 30 minute minute