SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Prajitura Rafaello

Prajitura Rafaello

Ingrediente - Prajitura Rafaello

Pentru blat: 5oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1/2 plic de praf de copt. Pentru crema: 200g ciocolata alba(poate fi si menaj),ml lapte, 200g fulgi de cocos, 500ml frisca lichida.
Mod de preparare - Prajitura Rafaello
Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in ploaie peste amestecul de albusuri batute+ galbenusurile frecate cu zahar. Se toarna amestecul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace pana trece testul scobitorii.
Se lasa blatul sa se raceasca, dupa care se taie din el o felie (pe latime)subtire care se faramiteaza. Ciocolata se topeste cu laptele, se adauga 150g fulgi de cocos si se lasa sa se raceasca. Se bate frisca. 1/2 din cantitatea de frisca se amesteca cu crema de cocos racita si cu foaia sfaramitata. Blatul se insiropeaza foarte putin cu sirop de apa cu zahar si zahar vanilat, se intinde crema de cocos, se pune frisca ramasa deasupra si se mai presara 50 g fulgi de cocos. Se da la rece 4-5 ore inainte de-a se taia. Daca doriti un blat mai inalt il coaceti intr-o forma mai mica.
Reteta o am de pe blogul lui Niko cu multumiri!
Timp de preparare: 1 ora si 45 minute minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Prajitura Rafaello
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z