SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » PRAJITURA "IZA"

PRAJITURA "IZA"

Ingrediente - PRAJITURA "IZA"


Pentru blat:
170g.unt,
50g.zahar,
1/2 lingurita esenta de vanilie,
210g.faina,
1/8 lingurita sare;
Pentru caramel:
400g.lapte condensat,
Pentru glazura:
170g.ciocolata de menaj,
1 lingurita unt nesarat;
Mod de preparare - PRAJITURA "IZA"
1.Se preincalzeste cuptorul la 170*C.Se unge cu unt o tava de 23x23cm.
2.Se prepara blatul:intr-un bol se amesteca cu mixerul untul cu zaharul pana ce zaharul se topeste si compozitia devine cremoasa.Se adauga faina si sarea,esenta de vanilie si se amesteca bine.Se pune aluatul in tava si se coace 20 de minute.Se scoate si se raceste pe un gratar.
3.Se pune laptele condensat in bain-marie si se fierbe 60-90 de minute ,amestecand cu lingura de lemn,pana cand capata culoarea caramelului.Se ia de pe foc si se bate cu batatorul de spuma sau cu mixerul pana devine pufoasa.
4.Se prepara glazura de ciocolata:se topeste ciocolata si untul intr-un vas de sticla, in microunde sau pe bain-marie.
5.Se asambleaza prajitura:peste blat se pune caramelul;peste caramel se intinde glazura de ciocolata.Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate cu un cutit ascutit, inmuiat in apa fierbinte.Se pastreaza in frigider.
Timp de preparare: sub 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta PRAJITURA "IZA"
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z