SiteDeBucate » » Prajitura Ioana
Reteta Prajitura Ioana

Prajitura Ioana

Specific romanesc

Ingrediente - Prajitura Ioana


Mod de preparare - Prajitura Ioana
PRAJITURA IOANA
CANTITATI PENTRU BLAT:
- 1 pahar zahar;
- 1 pahar de apa rece;
- 5 linguri zahar;
- putina scortisoara;
- 1 praf de copt stins;
- putina sare;
- 4 linguri zahar;
- 11 linguri faina;
- miezi de nuca.
MOD DE PREPARARE:
- se arde un pahar de zahar si se stinge cu un pahar de apa rece;
- 6 galbenusuri se freaca cu 5 l;inguri de zahar,putina scortisoara,un praf de copt stins si putina sare;
- albusurile se freaca cu 4 linguri de zahar;
- peste galbenusuri se toarna siropul de zahar ars si albusurile batute spuma;
- la sfarsit se pun 11 linguri de faina ;
- aluatul obtinut se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina;
- deasupra se pun miezi de nuca copti si taiati;
- se coace la foc potrivit;
- blatul copt si racit se taie in 3 parti.
CANTITATI PENTRU CREMA:
- Aź l de lapte dulce;
- 2 linguri de gris;
- 1 pachet de unt;
- 200g de zahar;
- zeama de lamaie(sare de lamaie dizolvata)
MOD DE PREPARARE:
- se fierbe in Aź l lapte doua linguri de gris si se dau la racit;
- se freaca 200g de zahar cu un pachet de unt si se adauga grisul racit;
- se pune la sfarsit zeama de lamaie sau sare de lamaie dizolvata.
ASAMBLARE:
blat+crema+blat+crema+blat
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Prajitura Ioana
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z