SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Prajitura cu nuca si gem

Prajitura cu nuca si gem

Ingrediente - Prajitura cu nuca si gem


Pentru foi
2-3 oua
8 linguri ulei
drojdie cat o nuca
faina cat cuprinde (cam 500 g)
1 cana de lapte/sifon (250 ml)
Crema
1 cana cu nuci macinate (150 g)
1 cana de zahar (200 g)
coaja de la o lamaie
gem de caise
Mod de preparare - Prajitura cu nuca si gem
Se framanta o coca potrivit de tare si se imparte in trei. Trebuie sa fie o coca care se intinde foarte bine. Se unge tava si se asaza prima foaie. Se unge aceasta foaie cu un strat subtire de gem (eu am pus de caise). Peste gem se presara jumatate din cantitatea de zahar + jumatate din cantitatea de nuca. Se intinde a doua foaie, se preseaza usor cu palmele, se unge si aceasta foaie cu un strat subtire cu gem, peste care se pune zaharul si nuca ramasa. Se intinde a treia foaie si se asaza peste nuci. Apasam usor foaia cu palmele si taiem patratele. Se lasa la dospit 1 ora si jumatate dupa care se da la cuptor pentru 30 min la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se unge cu un sirop (1 lingura apa + 1 lingura zahar). Se trece repede cu o pensula peste toata prajitura.  Dupa ce s-a racit se pudreaza.  
Timp de preparare: peste 120 minute minute


Comentarii
Andreea (26/04/2013 18:21:08)
super!a iesit super!numai ca eu am pus nuca intreaga, ceeace NU VA SFATUIESC sa faceti!:))..si ca un sfat, daca vreti sa ma ascultati, folositi un gem mai acrisor ca sa combata greata care ar putea proveni de la nuca!SPOR LA GATIT!
Andreea (26/04/2013 11:44:28)
fac si eu!sper sa-mi iasa!revin cu un comentariu!:*


Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 4 / 5
4 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Prajitura cu nuca si gem
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z