SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca

Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca

Ingrediente - Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca


Blat:

1 foaie de napolitana,
8 oua,
8 linguri zahar,
5 biscuiti mari,
2 linguri faina,
8 linguri nuca macinata.
Crema:

1 plic praf de budinca cu gust de vanilie,
300 ml lapte,
6 linguri zahar,
250gr.margarina RAMA
Ornare:

250 ml frisca lichida Hulala,
1 plic intaritor de frisca,
2 linguri zahar praf cu gust de vanilie,
50 gr ciocolata neagra.
Mod de preparare - Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca
Pentru blat: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul ca la bezea, apoi adaugi galbenusurile, biscuitii dati prin masina de tocat carne sau zdrobiti cu sucitoarea,nuca macinata si faina. Intr-o tava unsa cu margarina RAMA se aseaza foaia de napolitana peste ea blatul cu nuca si se da la cuptor pentru 25-30 minute.Se lasa la racit.
Intre timp se pregateste crema: laptele se pune la fiert cu zaharul si cand fierbe se adauga praful de budinca dizolvat in putin lapte, se amesteca pana se ingroasa.Se lasa la racit apoi se adauga margarina RAMA frecata in prealabil spuma.Crema se pune peste blatul rece si deasupra se pune frisca batuta bine cu intaritorul de frisca si zaharul.Se intinde bine cu un cutit umezit si se orneaza cu ciocolata razuita sau cu bombonele decorative.
Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
Ioana (04/02/2012 12:22:58)
http://www.click.ro/lifestyle/retete/click-castigatoare-cititori-Prajitura-napolitana_0_1334266639.html Uite cum se castiga cu reteta ta....


Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z