SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta

Ingrediente - Prajitura cu fanta

Blat: 10 oua 10linguri cu varf zahar 10 linguri faina 1praf de copt 10 linguri ulei 1plic zahar vanilat Crema: 1sticla fanta 2 litri (din care se ia 0,5l pentru insiroparea blatului) 3 plicuri budinca de vanilie 1cana zahar 3 esente mici de vanilie 600gr smantana din care se face frisca (Amestecati smantana cu mixerul 10 min,adugati 3-4lingurite de zahar pudra si cateva picaturi de zema de lamaie sa se intareasca)
Mod de preparare - Prajitura cu fanta
Blat: Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul cate putin,galbenusurile si zaharul vanilat.Faina se toarna in ploaie mestecand cu o lingura de lemn...,paful de copt si uleiul.Se coace in tava de la aragaz.

Preparare: Se pune la foc 1l jumate de fanta cu zaharul. Dupa ce fierbe se adauga budinca preparata conform regulamentului de pe plic, numai ca in loc de lapte veti folosi fanta, amestecand continu pana la ingrosare.La sfarsit se adauga esentele de vanile.

Se da la rece o jumatate de ora dupa care se intinde uniform pe blatul gata insiropat (nu o turnati pe toata odata, ca este posibil sa va curga, dar nici nu o lasati sa se raceasca de tot, ca nu o mai puteti intinde). La sfarsit adaugati frisca si daca doriti ciocolata rasa pe deasupra. Va urez pofta buna!
Timp de preparare: 1ora minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Prajitura cu fanta
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z