SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Prajitura cu crema de iaurt

Prajitura cu crema de iaurt

Ingrediente - Prajitura cu crema de iaurt


Pentru blat:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
esenta de vanilie
Pentru crema
300 g iaurt
200 ml frisca
50 ml lichior de fragi
10 g gelatina
Pentru glazura:
100 g ciocolata amara
50 ml frisca lichida

Mod de preparare - Prajitura cu crema de iaurt
Pentru blat am folosit reteta clasica de pandispan.
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devin ca o crema. Se adauga vanilia si faina si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Se rastoarna peste compozitia de galbenusuri si se amesteca usor.
Aluatul rezultat il punem intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra. Se face proba scobitorii, pentru siguranta. ;)
Crema:
Gelatina se pune la inmuiat in cateva linguri de apa rece.
Frisca se bate, apoi se incorporeaza usor iaurtul si lichiorul de fragi.
Gelatina hidratata se incalzeste la baine marine sau la microunde, pana se incalzeste putin si devine lichida. Se iau cateva linguri din compozitia de iaurt cu frisca si se mixeaza cu gelatina, apoi se amesteca cu restul compozitiei.
Este important a se amesteca gelatina cu crema, pentru a fi adusa la aceeasi temperatura, altfel riscati sa se intareasca prea repede si sa se formeze bobite de gelatina.
Glazura:
Ciocolata se topeste la foc mic, impreuna cu frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.
Blatul copt si racit se taie in doua. Punem prima parte intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara si o insiropam cu putin sirop preparat din apa cu zahar si esenta de rom. Se toarna crema (pastram cateva linguri pentru finisare) , se niveleaza si se acopera cu cea de-a 2-a parte de blat insiropata. Se acopera cu folie si se da la rece pentru cateva ore.
Se rastoarna pe platou si se acopera cu glazura de ciocolata. Marginile prajiturii se finiseaza cu crema pastrata si se orneaza cu frisca.
Timp de preparare: sub 15 minute minute


Comentarii
dalia (20/09/2013 22:02:15)
multumesc ,m-ai scapat cu crema asta ,foarte rapida si delicioasa


Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
2 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Prajitura cu crema de iaurt
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z