Prajitura cu ciocolata
Ingrediente - Prajitura cu ciocolata
300 gr ciocolata neagra rasa
3 albusuri
100 gr zahar
100 gr caise uscate taiate marunt
200 gr migdale macinate
100 gr stafide (le-am inmuiat in apa fiebinte cu rom inainte de a le folosi)
200 gr alune macinate
50 gr curmale taiate marunt
rom, vanilie, vf sare
2 linguri cacao
Mod de preparare - Prajitura cu ciocolata
Batem albusurile spuma cu un vf de sare si adaugam treptat zaharul.
Incorporam pe rand ciocolata si toate fructele uscate, adaugam esenta de rom, vanilie.
Tapetam cu hartie de copt o tava mica de tort si punem compozitia in cuptor la foc mediu.
O lasam sa se raceasca, sa nu incercam sa o taiem imediat! O servim a doua zi alaturi de gem de prune. Daca ni se pare prea tare o incalzim 30 sec la cuptorul cu microunde si apoi adaugam gemul.
Timp de preparare: sub 90 minute minute